Uitvaart regelen?
24/7 bereikbaar

Speciale kinderkoelingbrancard

In een artikel van RTL wordt geschreven over het opbaren van een kind. Persoonlijk vind ik dit een belangrijk aspect. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aanbesteed. Daarom wil ik het ook onder de aandacht brengen ook al is het heftig en misschien wel confronterend. Voor mij als uitvaartbegeleider en als verpleegkundige waarbij ik ervaring heb met het overlijden van kinderen vind ik dit ontzettend belangrijk. Een kind hoort niet te overlijden maar als er een kind overlijd wil je dat ook graag zo persoonlijk en op een kind gericht begeleiden.

Het overlijden van een kind is ontzettend heftig. Soms wordt er gekozen om het kindje niet thuis op te baren omdat dit niet mogelijk is en/of emotioneel te belastend is. Een kind verblijft dan in een mortuarium, aula of afscheidshuis. Vaak liggen kinderen in een volwassen bed, terwijl dat thuis helemaal niet zo is. Dan ligt het kindje in een eigen bed of ledikantje. Het is dan zeker belangrijk om deze plek dan ook voor kinderen geschikt te maken. Een kindje in een groot bed achter laten is zo ver van je gevoel af. Er zijn nu speciale kinderkoelingbrancards, deze is speciaal bedoeld voor in de koeling. Deze brancard is 1.20 meter ipv 2 meter en word opgemaakt als een kinderbedje. Natuurlijk blijft het afschuwelijk om je kindje achter te moeten laten maar het besef dat er aan wordt gedacht dat het om een kindje gaat is wel erg belangrijk. Dat je kindje voor je gevoel op een (koel)bedje ligt is zo anders dan op een groot bed of al in een kist of mand.

Onderstaand vind u een link naar het desbetreffende artikel.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5232496/brancard-kinderen-mortuarium-kinderkoelingsbrancard

Heeft u na aanleiding van deze artikel vragen u mag mij altijd bellen of mailen.

Memorie by Ilona