Verzekeringen

U bent verzekert, maar waar, en waarvoor?

Deze vraag speelt vaak bij een overlijden. Is de hele uitvaart verzekerd? Bent u verplicht de uitvaart te laten verzorgen door de uitvaartondernemer waar u verzekerd bent?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig: ongeacht welke verzekering u heeft afgesloten en waar u deze heeft afgesloten. U bent vrij te kiezen door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. Laat u niet misleiden door kortingen die beloofd worden door uw uitvaartverzekering. Het verschil in tarieven bepaalt het prijsverschil, niet de kortingen.

Voor vragen en uitleg kunt u contact zoeken, wij komen u graag kosteloos adviseren wat de mogelijkheden zijn binnen uw verzekering.

 

Kapitaal verzekering

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering precies?

Een van de meest gekozen polissen is de kapitaal uitvaartverzekering. Met deze polis zorgt  ervoor dat er een geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Een andere naam voor deze polis is ook wel de uitvaartverzekering in geld. U ontvangt met deze polis geen pakket aan diensten zoals het geval is bij een natura polis, u bouwt door maandelijks premie te betalen een vooraf afgesproken kapitaal op die vrij te besteden is.

Een uitkering in geld voor de nabestaanden

Na overlijden wordt het vooraf gekozen verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Dit bedrag kan gebruikt worden om de uitvaart volledig naar eigen wens in te richten. De uitvaartkosten kunnen betaald worden met het uitgekeerde bedrag.

Veel keuzevrijheid en ondersteuning

De meest Nederlanders kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering omdat er veel keuzevrijheid hebt. Daarnaast kun u de wensen volledig laten uitvoeren door de nabestaanden. Indien je vooraf goed besproken hebt wat je specifieke wensen voor de uitvaart zijn kunnen de nabestaanden deze zo goed mogelijk invullen met hulp van de uitvaartverzekeraar.

Wensen goed in kaart brengen

Het is dus  belangrijk dat u uw wensen goed in kaart laat brengen voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Zo weet je zeker dat je het juiste verzekerde bedrag kiest. Een uitvaart kosten nemen elk jaar toe.

Natura verzekering

Wat is een natura uitvaartverzekering precies?

De natura uitvaartverzekering keert uit in diensten. De kosten van de uitvaart worden direct door de verzekeraar betaalt. Uw nabestaanden krijgen dus geen geld uitgekeerd. Ze krijgen een vooraf vastgesteld dienstenpakket. U verzekert diensten die zijn opgenomen in een standaard basispakket. Hierbij kunt u denken aan de kosten van:

  • Een standaard kist
  • De uitvaartondernemer
  • Het regelen van de overlijdensakte
  • Rouwvervoer
  • Rouwbrieven
  • De kosten van een crematorium of begraafplaats
  • Verzorging van de overledene
  • Beperkte keuzevrijheid

De keuzevrijheid is vaak beperkt. Hierdoor bent u vaak verplicht om de uitvaart te laten regelen door een aangesloten uitvaartondernemer. Kiest u voor een niet aangesloten ondernemer? Dan wordt er vaak een minder uitgebreid dienstenpakket uitgekeerd.

Mogelijk bijkomende kosten

Bij een natura uitvaartverzekering heeft u vooraf uw wensen kenbaar gemaakt. Soms kan het voorkomen dat nabestaanden nog extra opties willen toevoegen aan uw uitvaart. Hierdoor komen er vaak nog meer kosten bij en moeten uw dierbare extra betalen.

Teveel betaalde premie niet retour

Het kan zijn dat uw nabestaanden ervoor kiezen om bepaalde onderdelen uit het pakket niet te gebruiken. Denk als voorbeeld aan minder volgauto’s of geen advertentie in de krant. De teveel betaalde premie wordt niet uitgekeerd aan de nabestaanden

Wel eigen keus.

Toch kunt u echter met een  Natura verzekering uw eigen uitvaartbegeleider kiezen.

Uw verzekering betaald een vast bedrag uit die u dan vrij kan besteden.

Wij kunnen dit voor uw opvragen en samen met u bespreken.

Ilona Kuiper

Ilona Kuiper

Uitvaart begeleider

Ik vind het belangrijk dat u gehoord en gezien wordt in uw wensen. Dat u vertrouwen heeft en zich veilig voelt bij mij.

Vanuit mijn zorgachtergrond heb ik veel te maken gehad met terminale zorg en overlijden van kinderen en volwassenen. Ik werd daardoor vaak betrokken bij de nazorg. Dit heeft gezorgd dat ik vanuit mijn hart een keuze heb gemaakt om als uitvaartbegeleider te gaan werken. Werken vanuit mijn hart, met passie voor het vak uitvaartverzorging,  daar sta ik voor.

Door te denken in mogelijkheden kan ik samen met u zorgen voor een compleet, liefde- en betekenisvol afscheid.

Direct contact opnemen

Terugbel verzoek